Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2109802520
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00 | Σάββατο: 10:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25.00 €
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 25.00 €

Κοινωνία Και Έρευνα

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την εμπειρική κοινωνική έρευνα και επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους κοινωνικούς...
9789600231106
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 960-02-3110-9
Κατόπιν Παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 1 με 3 ημέρες υπό την προϋπόθεση διαθέσιμου αποθέματος στον εκδότη
Από 25.00 
20.00 
Κέρδος: 5.00  (20%)
Σε Προσφορά
+

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την εμπειρική κοινωνική έρευνα και επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους κοινωνικούς επιστήμονες στη συλλογή των κοινωνικών δεδομένων. Σήμερα η έρευνα των κοινωνικών προβλημάτων έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλους τους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς τομείς, ενώ οι τεχνικές συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων έχουν εξελιχθεί επαρκώς, διασφαλίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι κυριότερες τεχνικές συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων της έρευνας, οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ της κοινωνικής έρευνας, της κοινωνικής θεωρίας και των κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και οι βασικότερες μεθοδολογικές θεωρίες και επιστημολογικές αρχές στις οποίες βασίζεται η επιστημονική έρευνα. Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελείται από 13 κεφάλαια που αντικατοπτρίζουν μερικές ερευνητικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σε πανεπιστήμια σήμερα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σκοπός των συγγραφέων του συλλογικού αυτού τόμου είναι να καλύψει σχετικές ανάγκες τόσο των φοιτητών/τριών όσο και αυτών που ασχολούνται με τις μεθόδους της κοινωνικής έρευνας. Συγκεκριμένα, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη χρήση των ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων, παρουσιάζοντας και συνδέοντας τους ενδιαφερόμενους με ένα αρκετά ευρύ δείγμα ερευνών. Επιπρόσθετα, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με απώτερο σκοπό να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα των μεθόδων που παρουσιάζονται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνει η μια την άλλη ταυτόχρονα καθιστώντας τους ικανότερους στο να συμβάλουν ουσιαστικότερα στο διάλογο που αφορά τις μεθόδους της κοινωνιολογικής έρευνας.

Πληροφορίες

ISBN:
960-02-3110-9
ISBN 13:
978-960-02-3110-6
Αριθμός Σελίδων:
395
Διαστάσεις:
24x17
Εξώφυλλο:
Μαλακό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης:
2015
Συγγραφέας:
Λοιποί Συγγραφείς:
Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Κατερίνα Βασιλικού, Κατερίνα Ηλιού, Μαρία Θανοπούλου, Μαρία Καρεκλά, Μάριος Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Μαγουλάς, Διονύσης Μπαλούρδος, Ιωάννα Τσίγκανου, κ.ά.
Επιμελητής:
Δ. Μπαλούρδος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Πες μας τη γνώμη σου