Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2109802520
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00 | Σάββατο: 10:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25.00 €
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 25.00 €

Μετασχηματισμοί της Ευρώπης

Δοκίμια προς τιμήν του Λουκά Τσούκαλη

9789602219560
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Διαθέσιμο
Αποστέλλεται σε 48 ώρες
Από 26.50 
23.85 
Κέρδος: 2.65  (10%)
Σε Προσφορά
+

Περιγραφή

Οι Μετασχηματισμοί της Ευρώπης είναι το κεντρικό θέμα αυτού του συλλογικού έργου, το οποίο φέρνει σε επαφή κορυφαίους πανεπιστημιακούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Με τις γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες να μετατοπίζονται, τη βιωσιμότητα του δυτικού οικονομικού μοντέλου να απειλείται σοβαρά και τις εσωτερικές έριδες στην Ευρώπη να βαθαίνουν, η πρόθεσή μας είναι να εξετάσουμε τα μεγάλα ζητήματα υπό το πρίσμα της «μεγάλης εικόνας».

Αντλούμε συμπεράσματα από τον τρόπο που η Ευρώπη ανταποκρίθηκε ή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις αλλεπάλληλες κρίσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο στο εσωτερικό της όσο και εκτός αυτής, επιχειρούμε να κατανοήσουμε τι διακυβεύεται και εξετάζουμε εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις. Όλοι οι συντελεστές αυτού του βιβλίου διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία και ευρέως αναγνωρισμένες γνώσεις σε ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Δεν περιορίζονται στα στεγανά της πανεπιστημιακής και επαγγελματικής τους κατάρτισης αλλά, ως κορυφαίοι αναλυτές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής –μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένας Αμερικανός πρώην πρέσβης στην ΕΕ– συνεισφέρουν διαφορετικές οπτικές. Συναντιούνται ως φίλοι, συνάδελφοι και πρώην φοιτητές του ΛουκάΤσούκαλη, τιμώντας το ερευνητικό του έργο και τη συνολική προσφορά του στην ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα.

Ο τόμος διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο πραγματεύεται ζητήματα δημοκρατίας και ευημερίας. Το δεύτερο μέρος καταπιάνεται με τις πιο σημαντικές αλλαγές που επήλθαν στην ευρωπαϊκή ισορροπία δυνάμεων, καθώς και στην ισορροπία μεταξύ των θεσμών. Το τρίτο μέρος εξετάζει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο παγκόσμιο σύστημα και τον ρόλο που διαδραματίζει και θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ευρώπη.

Κείμενα: Anand Menon, Nathalie Tocci, Γιώργος Παγουλάτος, Yves Mény, Xavier Prats Monné, Wolfgang Wessels, Vivien A. Schmidt, Ngaire Woods, Matthew Bevington, André Sapir, Jean Pisani-Ferry, Jacques Rupnik, Herman Van Rompuy, Helen Wallace, Enrico Letta, Brigid Laffan, Anthony Gardner, Νίκος Κουτσιαράς

Πληροφορίες

Εκδόσεις:
ISBN 13:
978-960-221-956-0
Αριθμός Σελίδων:
384
Διαστάσεις:
17 x 24
Εξώφυλλο:
Μαλακό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης:
2022
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Χρήστος Γεμελιάρης
Επιμελητής:
Helen Wallace, Γιώργος Παγουλάτος, Νίκος Κουτσιαράς

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Πες μας τη γνώμη σου