Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2109802520
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00 | Σάββατο: 10:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25.00 €
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 25.00 €

Κινδυνεύετε να κάνετε ένα φοβερό λάθος!

κατηγορία Νέες Εκδόσεις
Όλοι μας λαμβάνουμε συνεχώς αποφάσεις. Είναι κάτι τόσο φυσικό που σχεδόν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο έξυπνοι και έμπειροι ανάμεσά μας...
9786185493141
Συγγραφέας: Olivier Sibony
Εκδόσεις: Κάτοπτρο
Κατόπιν Παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 1 με 3 ημέρες υπό την προϋπόθεση διαθέσιμου αποθέματος στον εκδότη
Από 29.68 
26.71 
Κέρδος: 2.97  (10%)
Σε Προσφορά
+

Σχετικά Βιβλία

Περιγραφή

Όλοι μας λαμβάνουμε συνεχώς αποφάσεις. Είναι κάτι τόσο φυσικό που σχεδόν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο έξυπνοι και έμπειροι ανάμεσά μας υποπίπτουν σε επαναλαμβανόμενα και προβλέψιμα σφάλματα. Επομένως, ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που καθιστά μια απόφαση καλή; Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας, και αν ναι, πότε; Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την τρικλοποδιά των γνωστικών μεροληψιών όταν δεν έχουμε καν επίγνωση ότι υπάρχουν;

Στο βιβλίο αυτό, ο Olivier Sibony, καθηγητής στρατηγικής και σύμβουλος επιχειρήσεων, παρουσιάζει δεκάδες συναρπαστικές μελέτες περιπτώσεων προκειμένου να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι γνωστικές μεροληψίες μάς οδηγούν όλους —ακόμη και τους πιο καταξιωμένους θρύλους των επιχειρήσεων— σε εννέα συνηθισμένες παγίδες λήψης αποφάσεων. Αλλά αντί να αναμασά τις παλαιές τεχνικές «απομεροληψίας», οι οποίες επανειλημμένως έχουν απογοητεύσει όσους τις χρησιμοποίησαν, μας εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε τον σκόπελο των γνωστικών μεροληψιών είναι να επινοήσουμε μια αποτελεσματική αρχιτεκτονική λήψης αποφάσεων —ένα σύστημα τεχνικών και διαδικασιών το οποίο αξιοποιεί τη συλλογική νοημοσύνη και μας βοηθά, των ηγετών συμπεριλαμβανομένων, να λαμβάνουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Προς τούτο, μας παραθέτει σαράντα συγκεκριμένες μεθόδους.

Ξεχωρίζοντας για τη σαφήνεια και την πρακτικότητα του μηνύματός του, το βιβλίο συμπυκνώνει τις νεότερες εξελίξεις της συμπεριφορικής οικονομικής και της γνωστικής ψυχολογίας σε εύχρηστα εργαλεία για τη λήψη έξυπνων και αποτελεσματικών αποφάσεων στο πεδίο των επιχειρήσεων αλλά και της καθημερινής ζωής.


Είπαν για το βιβλίο

• «Μια αριστοτεχνική εισαγωγή στην τελευταία λέξη της διευθυντικής λήψης αποφάσεων. Παραδόξως, είναι και εξαιρετικά ευανάγνωστο.»
—Daniel Kahneman, καθηγητής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών

• «Ευφυές, διασκεδαστικό και διαφωτιστικό —ένας απίθανος οδηγός για συνετές αποφάσεις στην επαγγελματική αλλά και στην καθημερινή ζωή. [...] Ίσως η καλύτερη επένδυση που θα κάνετε αυτή τη χρονιά.»
—Cass R. Sunstein, καθηγητής νομικής, Πανεπιστήμιο Harvard

• «...Αξιοποιώντας τόσο τη μεγάλη εμπειρία του ως συμβούλου μεγάλων εταιρειών όσο και τις εντυπωσιακές του γνώσεις στη συμπεριφορική επιστήμη, δείχνει πώς μπορείτε να καταστήσετε την ομάδα σας εξυπνότερη από τα μεμονωμένα άτομα που την απαρτίζουν.»
—Adam Grant, καθηγητής οργανωσιακής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας

• «Μια κομψή σύνθεση των πιο πρωτοποριακών επιστημονικών αποτελεσμάτων σχετικά με την ανθρώπινη κρίση.»
—Philip E. Tetlock, καθηγητής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας

• «Ο Sibony έχει τη σπάνια και μαγική ικανότητα να παίρνει σύνθετες έννοιες και να τις ενσωματώνει σε μια σύντομη και εύκολα κατανοήσιμη αφήγηση. [...] Το βιβλίο πρέπει να αποτελέσει απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους επιδιώκουν να βελτιώσουν τη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους.»
—Annie Duke, παίκτρια του πόκερ και συγγραφέας σε θέματα γνωστικής ψυχολογίας

• «Επιτέλους! Εφαρμόσιμες συμβουλές για ηγέτες, οι οποίες βασίζονται σε δεκαετίες έρευνας της επιστήμης των αποφάσεων. Περιεκτικές, ακριβείς και αμερόληπτες. Το λάτρεψα!»
—Angela Duckworth, καθηγήτρια ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας

• «Ο καλύτερος, διασκεδαστικότερος και πιο χρήσιμος οδηγός για τις γνωστικές μεροληψίες στον τομέα των επιχειρήσεων. Αν στην εργασία σας καλείστε να λαμβάνετε αποφάσεις, πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.»
—Safi Bahcall, βραβευμένος θεωρητικός φυσικός, ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας

Πληροφορίες

Εκδόσεις:
ISBN 13:
978-618-5493-14-1
Διαστάσεις:
21x14
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Έτος Έκδοσης:
2022
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Μιχάλης Δαγτζής
Επιμελητής:
Αλέκος Μάμαλης

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Πες μας τη γνώμη σου