Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2109802520
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00 | Σάββατο: 10:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25.00 €
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 25.00 €

Μύθοι του Αισώπου

κατηγορία Μυθολογία
Ήταν µικρό και χνουδωτό – κουτάβι πόσο µοιάζει!Και τ’ ορφανό λυκόπουλο βοσκός στη στάνη µπάζει,να τ’ αναθρέψει σαν σκυλί µε τ’ άλλα του παρέα.Και ζήσανε...
9789605043209
Συγγραφέας: Ροδούλα Παππά
Εκδόσεις: Νεφέλη
Κατόπιν Παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 1 με 3 ημέρες υπό την προϋπόθεση διαθέσιμου αποθέματος στον εκδότη
Από 13.30 
10.64 
Κέρδος: 2.66  (20%)
Σε Προσφορά
+

Περιγραφή

Ήταν µικρό και χνουδωτό – κουτάβι πόσο µοιάζει!Και τ’ ορφανό λυκόπουλο βοσκός στη στάνη µπάζει,να τ’ αναθρέψει σαν σκυλί µε τ’ άλλα του παρέα.Και ζήσανε χρόνια µαζί· ώσπου µια µέρα ωραία,δουλειά τυχαίνει του βοσκού, κατά την πόλη πάεικι αφήνει το κοπάδι του ο λύκος να φυλάει…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: https://fairead.net/files/NEFELI/authors/pappa/aisopos-A/pagesFrom-aisopos-bookA.pdf

«Ο Αίσωπος έγραψε ιστορίες για παιδιά». 
    Αλήθεια; 
    Ή μήπως είναι κι αυτό μύθος; 
    Στην πραγματικότητα, απ’ όσο γνωρίζουμε, ο ίδιος ο Αίσωπος δεν έγραψε τίποτε. Μάλιστα ενδέχεται να μην είναι καν υπαρκτό πρόσωπο. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, υπήρξε και έζησε κατά τον 6ο αι. π.Χ. – ένας ευφυέστατος απελεύθερος από τη Θράκη, χαρισματικός δημιουργός και αφηγητής σύντομων, λιτών, συχνά ευτράπελων και διδακτικών ιστοριών. Ωστόσο, δεν επινόησε εκείνος το γραμματειακό είδος που φέρει το όνομά του. Ο αισωπικός μύθος έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Μεσοποταμία, ενώ σε ελληνικό κείμενο απαντά ήδη δύο αιώνες πριν από την εμφάνιση του ιστορικού Αισώπου. 
    Οι ιστορίες που αποδίδουμε στον Αίσωπο έχουν με βεβαιότητα περισσότερους από έναν δημιουργούς. Κατά την ελληνική αρχαιότητα, χρησιμοποιείς και ρήτορες σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Μόνο από τα ρωμαϊκά χρόνια και εξής, και κυρίως από τον 1ο μ.Χ. αι., οι αισωπικοί μύθοι άρήθηκαν είτε με σκοπό απλώς τη διασκέδαση –ενηλίκων– είτε από συγγραφχισαν να αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης μικρών μαθητών. Τότε εμφανίζεται και, σταδιακά, καθιερώνεται και το επιμύθιο. 
    Στα δύο χιλιάδες χρόνια που ακολούθησαν, οι μύθοι μεταφράστηκαν ίσως σε όλες τις ανθρώπινες γλώσσες, ενώ δημιουργούνταν διαρκώς νέοι μύθοι κατά το αισωπικό πρότυπο. Υπήρξαν από τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα της ανθρωπότητας – και κάποιοι από αυτούς παραμένουν. 
    Οι μύθοι της έκδοσής μας έρχονται να προστεθούν στις έμμετρες αποδόσεις των αισωπικών μύθων, που στην ελληνική γραμματεία εμφανίζονται κατά τον 8ο αι. π.Χ. Οι πηγές της παρούσας συλλογής καλύπτουν το διάστημα μεταξύ του αιώνα εκείνου και του 17ου μ.Χ.⋅ κατά κύριο λόγο όμως βασίζονται στις τρεις αρχαιότερες σωζόμενες συλλογές: εκείνη του Φαίδρου (1ος μ.Χ. αι., στα λατινικά), του Βάβριου (τέλη 1ου μ.Χ. αι., στα ελληνικά) και στη λεγόμενη Αυγουσταία Συναγωγή ανώνυμων ελληνικών μύθων (περίπου 3ος μ.Χ. αι.). 
    Από τις Εκδόσεις Νεφέλη θα κυκλοφορήσει σύντομα και μια εκτενέστερη έκδοση, με επίμετρο και σχόλια της Ροδούλας Παππά και με εικονογράφηση του Κώστα Μαρκόπουλου. Ετοιμάζεται επίσης και μια εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά μικρής ηλικίας.

Πληροφορίες

Εκδόσεις:
ISBN 13:
978-960-504-320-9
Διαστάσεις:
17.5x12.2
Εξώφυλλο:
Μαλακό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης:
2021
Συγγραφέας:

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Πες μας τη γνώμη σου