Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2109802520
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 20:00 | Σάββατο: 10:00 - 14:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25.00 €
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 25.00 €

Κλασική και κβαντική Σχετικιστική Θεωρία Πεδίου:

κατηγορία Νέες Εκδόσεις
Η σχετικιστική Κβαντική Θεωρία Πεδίου, που εξετάζεται σ' αυτό το βιβλίο, είναι η βάση για την μελέτη των εξελίξεων στην Φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Η...
9786185289867
Εκδόσεις: Ροπή Εκδόσεις
Κατόπιν Παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 1 με 3 ημέρες υπό την προϋπόθεση διαθέσιμου αποθέματος στον εκδότη
Από 42.40 
38.16 
Κέρδος: 4.24  (10%)
Σε Προσφορά
+

Περιγραφή

Η σχετικιστική Κβαντική Θεωρία Πεδίου, που εξετάζεται σ' αυτό το βιβλίο, είναι η βάση για την μελέτη των εξελίξεων στην Φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Η έκθεση είναι σύντομη, καθώς αυτό το πόνημα απευθύνεται σε αρχάριους μεταπτυχιακούς φοιτητές ή προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές με βασικές γνώσεις Κβαντικής Μηχανικής, Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Θεωρίας Ομάδων και Σχετικότητας.
Εξετάζονται τα στοιχεία τών θεωριών κβαντικών πεδίων που σχετίζονται με καθεμία από τις αλληλεπιδράσεις που εισέρχονται στο ΚΠ και τα αυθόρμητα πρότυπα θραύσης της συμμετρίας, δηλαδή το κλασικό φαινόμενο Higgs στο πλαίσιο της βαθμωτής ηλεκτροδυναμικής και σε μη αβελιανές συμμετρίες.
Η επόμενη μεγάλη ενότητα είναι η θεωρία της σκέδασης με παραδείγματα σε επίπεδο δένδρου (tree-level). Ακολουθεί ο κβαντισμός των πεδίων μέσω των λεγόμενων ολοκληρωμάτων διαδρομής, οι βασικές έννοιες και οι προϋποθέσεις για ”επανακανονικοποιησιμότητα” των θεωριών, και επίσης τα βασικά στοιχεία της λεγόμενης “ομάδας επανακανονικοποίησης” και εξομάλυνσης μιας θεωρίας.
Εκτός από τις διαταρακτικές θεωρίες γίνεται μια σύντομη περιγραφή μεθόδων των κβαντικών θεωριών σε χωροχρονικό πλέγμα. Ακολουθούν προχωρημένα θέματα, όπως οι χειραλικές ανωμαλίες, οι κρίσιμοι εκθέτες, ο μηχανισμός των Coleman και Weinberg και μια δυναμική ερμηνεία του φαινομένου σπασίματος της συμμετρίας. Τέλος περιγράφονται σύντομα σύμμορφες θεωρίες πεδίου, καθώς και ο φορμαλισμός θεωριών πεδίου σε πεπερασμένη θερμοκρασία καιπραγματικό χρόνο.

  • Λοιποί Συγγραφείς: Κουτσούμπας Γ
  • Λοιποί Συγγραφείς: Νίκος Μαυρόματος

Πληροφορίες

Εκδόσεις:
ISBN 13:
978-618-5289-86-7
Διαστάσεις:
29x21
Εξώφυλλο:
Μαλακό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης:
2023

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Πες μας τη γνώμη σου